Hvordan Lage Saltvann til Saltvannsakvarium

Hvordan Lage Saltvann til Saltvannsakvarium

Å lage saltvann til saltvannsakvarium kan virke som en utfordring, men er virkelig en enkel prosess. Her er en kort guide til hvordan du kan lage perfekt saltvann til ditt akvarium.

Hvilket Vann Skal Brukes?

For å sikre optimal helse og trivsel for dine dyr, er det viktig å bruke rent, filtrert vann. Vi anbefaler bruk av omvendt osmose (RO) vann eller deionisert (DI) vann. Dette vannet er fritt for urenheter som kan skade fisk og koraller. Kranvann inneholder ofte kjemikalier og tungmetaller som kan være skadelig for akvarieinnbyggere. I Norge er vi heldig med godt vann at omvendt osmose ikke alltid er nødvendig. Er du usikker kan du sjekk 52 parametere med en ICP Vann analyse.

Valg av Salt

Det er viktig å bruke salt spesielt designet for bruk til akvarier. Vanlig bordsalt inneholder tilsetningsstoffer som kan være giftige for marine liv. Akvariesalt er formulert for å etterligne naturlig sjøvann og inneholder nødvendige sporstoffer og mineraler.

Steg-for-Steg Guide til Å Lage Saltvann

  1. Mål opp vann: Bestem hvor mye vann du trenger basert på størrelsen på akvariet ditt. (Vi anbefaler ukentlig vann bytte på 10%)
  2. Varm opp vannet: For å hjelpe saltet løses opp raskere, varm opp vannet til rundt 25-27°C.
  3. Tilsett salt: Bruk et akvariesalt av høy kvalitet. Vi anbefaler Modern Reef Professional Reef Salt. Tilsett saltet gradvis mens du rører vannet for å sikre at det løser seg helt opp. (Bruk gjerne en pumpe)
  4. Mål salinitet: Bruk et refraktometer eller en hydrometer for å måle saliniteten. Målet er å oppnå en salinitet på 1.025-1.026 (35 ppt). 
  5. Saltet er klart: Saltet er ferdig blandet når vannet er blitt helt klart. Saltet er klart til bruk. 

Hvorfor Velge Modern Reef Professional Reef Salt?

Modern Reef Professional Reef Salt er et førsteklasses produkt som vi anbefaler på det sterkeste. Her er noen grunner til hvorfor:

  • Renhet: Dette saltet er laget med farmasøytisk rene ingredienser som sikrer at det ikke er noen skadelige forurensninger.
  • Farmasøytisk Kvalitet: Høy kvalitet på ingrediensene sikrer stabile og nøyaktige verdier for alle nødvendige mineraler og sporstoffer.
  • Stabile Verdier: Gir pålitelige og stabile kjemiske verdier som er essensielle for helsen til koraller og fisk.
  • Rask Oppløselig: Dette saltet løser seg raskt og fullstendig opp, noe som gjør det enkelt å bruke og reduserer ventetiden før vannet kan brukes i akvariet.

Å lage ditt eget saltvann med Modern Reef Professional Reef Salt gir deg trygghet for at du gir dine dyr et sunt og stabilt miljø.