Korall akklimatisering quick guide!

Uansett om du har kjøpt korall fra oss, butikk eller bare tar med en korall fra en kompis, kan det være lurt å akklimatisere og dyppe korallen din før du introduserer den i akvariet. Koraller trenger ikke mye akklimatisering, men dette er en fin tid å inspisere korallen en siste gang før du introduserer den i systemet. 

Vi anbefaler alle våre kunder å gjøre følgende før du introduserer dine nye koraller i systemet. Corallab gjør det ytterste med å holde våre koraller pest fri vi har strenge rutiner på alt som introduseres i våre systemer. Har korallen din hatt lang reise og er tydelig stresset kan du hoppe over korall dypping. Strenger rutiner eliminerer muligheten for å introdusere pest og plager. noen ekstra minutter med korallen kan spare deg for flere timer med hodebry. 


Før du begynner trenger du: 
Litermål eller beger 
Tannbørste (anbefalt) 
Pipette eller sprøyte
Beholder til korallen
Korall Dip 
Lim og Epoxy (om du ønsker å lime den på plass) 
Tang (om ønskelig) 
Hansker (om du skal behandle Zoa eller Palythoa) 

Steg 1:
Plaser lukket posen i akvariet eller sumpen. Her kan det være lurt å redusere lysstyrken før du hiver dem oppi for å eliminere stress. La dem flyte i akvariet i ca 10-15 min slik at temperaturen i posen tilpasser seg akvariets temperatur. 

Steg 2:
Fyll opp litermål eller beger med litt vann fra akvariet. Dette er for å dekke korallen om du ikke har nok vann i posten for å dyppe den i korall dip. (vi pakker de fleste frags med 150ml vann)

Steg 3:
Tøm posens innhold i en tom beholder. Om vannet er tåkete, lukter og/eller korallen ser tydelig stresset ut kast vannet og hopp over dypping. Vær forsiktig å ikke ta på selve korallen, da dette kan skade dyret. Løft den fra pluggen eller undersiden.

Steg 4:
Vi anbefaler alle å dyppe koraller før de introduseres i systemet. Dette er for å eliminere muligheten for å introdusere pest og plager. I tillegg gir dette deg en mulighet å inspisere korallen en siste gang for eventuelle problemer. Bruk ønsket Korall dypp og les bruksanvisningen nøye før bruk. 

Steg 5:
Bruk en pipette for å blåse forsiktig på korall pluggen. Ønsker du å være ekstra nøye kan du bruke en tannbørste for å skrubbe av eventuelle ting som er usynlige for det nakne øye. OBS: vær forsiktig at du ikke berører selve korallen. Ser alt ok ut, er korallen klar for å introduseres i systemet. Kast vannet i beholderen (dette må ikke tilbake i systemet, spesielt om du har brukt Korall Dip)

Steg 6:
Ikke alle koraller er like, og de har forskjellige behov når det kommer til lys styrke og flow. Alle våre koraller kommer med anbefalinger til hvor dem skal plasseres i systemet.  Det kan være lurt å flytte korallen etter en stund om den ikke ser ut til å trives. 

Steg 7: Om ønskelig
Ønsker du å lime korallen på plass, kan du fint gjøre dette. Da liker vi å bruke Sandwish metoden, som er Reef safe Lim - Epoxy - Lim. Denne metoden er effektiv om du skal lime korallen på ujevne overflater som stein. Når du blander epoxy er det lurt å ha tørre hender før du begynner. 

Når alt dette er gjort, kan du sitte deg ned og nyte din nye korall. 

Lykke til.